Tania Mendillo

 • Photography
 • Business
 • Studio
 • Ambient

Povpraševanje

Lahko me pokličete po telefonu 041 912 825 ali mi pišete.

Za vse, ki niste gotovi kakšne vrste fotografiranje in  kateri izmed paketov bi bil najbolj primeren za vas,  sem na voljo za kratki 15 minutni video klic, v katerem vam bom postavila ključna vprašanja in tako bova na hitro ugotovili/ la kateri paket je pravi za vas. Hkrati pa je to priložnost da me osebno spoznate , dobite svoj prvi vtis s kom boste delali in vam odgovorim na vsa morebitna vprašanja.

Če želite video klic, obkljukajte “Želim rezervirati termin za informativni klic” in na vaš elektronski naslov boste prejeli navodila za izbiro termina.
  Paket fotografiranje v ateljeju/STUDIO v KranjuPaket Lokacija/BrandingUstvarjanje video vsebinŽelim rezervirati termin za informativni klic  Fizična osebaPravna oseba


  Pogosto zastavljena vprašanja

  Poslovna Fotografiranja se lahko izvajajo v mojem ateljeju v Kranju, na lokaciji vaših poslovnih prostorov ali na neki tretji lokaciji oziroma v kombinaciji mojega studia v Kranju in drugih lokacij. Skratka ko ugotovimo kakšne so vaše potrebe,  se tudi lažje določi katera lokacija je najbolj primerna za vaše poslovno fotografiranje, pri čemer vam seveda svetujem v kolikor niste gotovi kaj je najbolj primerno za vaše potrebe

  Fotografiranje traja skupaj s pripravami običajno približno 1,5 ure za studijsko fotografiranje in 2  do 3 ure za večje pakete oz. tudi do 5 ur za paket kot je  Branding Lifestyle in se menja lokacije. 

  To je najbolj pogost nagovor, ki ga prejemam od svojih strank, da so nefotogenični/e in si na fotografijah nikoli niso všeč zato ne marajo fotografiranja.

  MOJE IZKUŠNJE S  FOTOGENIČNOSTJO 

  Pomembno je da veste, da ženske in moški, ki pridejo na moja fotografiranja niso vajeni poziranja pred kamero in običajno pridejo nervozni/ nervozne in v strahu ali bodo zmogle delovati sproščeno.  Večino skrbi  njihova fotogeničnost, in to mi običajno napišejo že v prvem povpraševanju, ki ga pošljejo.

  Sama ne  verjamem v fotogeničnost, temveč verjamem, da ima lahko vsaka oseba dobre ali slabe portretne fotografije, odvisno je od fotografa kako vas vidi, kako vas ujame in katere fotografije na koncu izbere .

  Vedite, da vas ne postavim v studio ali prostor, kjerkoli se izvaja fotografiranje  in vas pustim, da se znajdete sami, temveč vas vodim in usmerjam skozi celotno seanso in lovim trenutke, ko ste v svoji najboljši različici, pri čemer sem zelo pozorna na vse detajle  ( kako postavite, roke, kako se nasmejete, kaj počnete z usti, ali so vaša ramena tam kjer ne smejo biti in še mnogo je detajlov, ki jih ljudje počnemo nezavedno in to je običajno razlog, da si potem na fotografijah niste všeč).

  Ujamem vas, ko ste v idealni pozi in izrazu, opozarjam vas, ko delujete nesproščeno itd . moj celostni pristop in prepoznavanje lepega in skladnega pa mi omogoča, da vas predstavim tako kot vi to želite …

  Primerno izdelan celostni styling, za katerega poskrbim pred fotografiranjem, deluje kot pika na i in dobro in premišljeno izbran,  je nujni sestavni del vsakega profesionalnega fotografiranja. 

  Za vse tiste, ki menite, da vam je fotografiranje mučno a vseeno potrebujete nove predstavitvene fotografije,  vam zagotavljam, da bo foto-seansa opravljena hitro in strokovno in se ne boste dolgo mučili. 

  Ob prihodu v moj atelje ali ko jaz pridem na vašo lokacijo se z vsakim portretirancem vedno najprej pomenim o tem, kako želi biti fotografiran/ a in čemu so namenjene fotografije, glede na pogovor prilagodim v nadaljevanju stiliranje in potem fotografiranje vašim željam in potrebam. Pri vsakem fotografiranju najprej poskrbim za potrebne priprave ( make up, frizura, styling), to je namreč pomemben del celotnega foto-shootinga. Po pripravah se lotim fotografiranja, pri katerem vas med poziranjem neprestano vodim in usmerjam.

  Seveda je to mogoče, za te potrebe imam v ponudbi kombinacijske pakete,
  kot je na primer paket kombinacija Glamour + Poslovni, znotraj takšnega fotografiranja delam z vami 2 različna stila fotografij ( razlikujeta se predvsem v stylingih in pozah ) in naredi se 
  večji nabor fotografij, sami pa določate koliko katerih boste na koncu izbrali.

  Stil fotografiranja določate sami, ni nujno da je poslovni portret strog in zategnjen, tako kot ni nujno glamour potret glamurozen.

  Seveda ! Darilni bon vam pošljem po pošti, plačilo pa se izvede z nakazilom na TRR.

  Bon naročite preko maila: glamslam@siol.net

  Za izstavitev DARILNEGA BONA potrebujem naslednje podatke: 

  – polno ime plačnika oz. podjetja na katerega želite izdani račun
  – polno ime obdarovanke/ obdarovanca 
  – izbor paketa ali zneska, ki ga želite nameniti
  – poštni naslov kamor želite, a bon pošljem
  v primeru da se zelo mudi, lahko Darilni bon pošljem tudi po elektronski pošti in ga natisnete sami

  Vsi moji paketi poleg fotografiranja vključujejo tudi vse potrebne priprave na fotografiranje, ki so zelo pomembni del vsakega fotografiranja.

  To je:

  – ugotovitev vaših potreb in želja ter najbolj primerne opcije izvedbe fotografiranja

  – morebitni ogled lokacije poslovnih prostorov 

  – izdelava profesionalnega make upa za fotografiranje
  – oblikovanje las za fotografiranje 
  – svetovanje in pomoč pri izbiri oblačil/ stylingov za fotografiranje  ( ženskam je  na voljo  tudi moj fundus oblačil, velikosti od 36 do 40 )
  – vodenje in usmerjanje pri poziranju
  – določeno število fotografij v digitalni obliki ( odvisno od paketa )

  – profesionalna obdelava in retuša fotografij

  Moj način in pristop je pri vseh vrstah fotografiranj enak, ne glede na to ali se fotografirate striktno poslovno ali si želite bolj umetniške fotografije ali morda ženstvene Boudoir ali kaj drugega. Najprej imam z vami pogovor, sledi styling in fotkanje. Med seboj se vrste fotografiranj pri meni razlikujejo le v načinu uporabe fotografij –
  POSLOVNA / JAVNA uporaba ali ZASEBNA uporaba in posledično seveda v stylingih in pozah ter ceni. Poslovni paketi so v osnovi namenjeni javnosti in vključujejo licenco za javno uporabo fotografij na spletu, medtem ko zasebni paketi te licence nimajo in se fotografije lahko uporabljajo le v zasebne namene. 

   Poleg tega  poslovni portret  običajno zahteva nekoliko drugačno poziranje,  styling in prezentacijo kot ga zahteva fotografiranje za vaše zasebne namene , recimo  Glamour portret ( ki je tudi v moji ponudbi) , ki ga ima ženska le zase  in z njim morda želi izraziti svojo drznost ali transformacijo in se želi doživeti na drugačen način kot je vsak dan. Enako velja tudi za moške…

  Kaj je javna uporaba ? Vse kar se danes vidi v javnosti, uporablja na spletu
  ( družbena omrežja ali spletne strani ) ali v medijih.

  Kaj je zasebna uporaba ? Zasebna uporaba je vse kar ni javno, torej povečave in razmoževanje fotografij znotraj vaših zasebnih področji, dom, družina.

  Vsi poslovni paketi, ki so navedeni tu na spletni strani že vključujejo licenco za javno uporabo fotografij na spletu .

  Odvisno od vaših želja, bodite pa pozorni na to, da so načeloma za vsa
  fotografiranja bolj primerna enobarvna oblačila brez vzorcev in potiskov in bolj
  oprijete narave. Preširoka oblačila vas na fotkah lahko po nepotrebnem
  razširijo. Prinesite različne stile oblačil, obleke in hlače, bolj elegantne variante,  kot tudi bolj “casual” ( jeans in bela srajca npr.) 

  Ženskam so na  voljo so vam tudi oblačila iz mojega fundusa, če vam bodo prav in
  vam bodo všeč. Večina oblačil v mojem fundusu je velikosti od 36 do 40. Moških oblačil žal nimam. 

  Fotografije lahko izberete sami ali pa izbor prepustite meni, kar vam je ljubše. V
  primeru da izbirate sami prejemte galerijo s predizborom najboljših fotografij, ki je
  zaščitena z geslom, katerega vam pošljem po mailu. Vi sporočite številke svojih
  najljubših fotografij in te so potem še obdelajo.

  Seveda. Načelom obdelujem oz. retuširam fotografije na zelo naraven način, kar mi vzame kar nekaj časa, saj je takšna obdelava bolj zahtevna kot če bi uporabila zgolj filter. Dejstvo je, da ne želim izbrisati ključnih potez obraza. In ne želim,  da 50 letniki  delujejo  na fotografijah  kot 20 letniki …. Seveda pa vam vedno lahko ustrežem in fotke obdelam bolj močno ali še manj kot običajno, le izraziti morate svojo želje vnaprej.
  Moški ste deležni drugačne obdelave fotografij kot ženske, saj to vaša narava, ki naj bi bila bolj možata zahteva. Že v samem poziranju in potem v retuši in obdelavi fotografij poskrbim, da so vaše poteze obraza in poze bolj možate, ostre in izrazite, medtem,  ko so pri ženskah nežnejše, mehke a odločne. 

  Termin lahko rezervirate preko elektronske pošte glamslam@siol.net
  ali preko telefonske številke 041 912 825.

  Prosim napišite mi v sporočilo čim več vaših želja in koliko fotografij želite ter ali ste pravna ali fizična oseba. 

  Tania Mendillo

  Portretna Fotografinja, stilistka, vizažistka in predavateljica

  Sem Tania Mendillo, izkušena portretna fotografinja z več kot 30-letno kariero.

  Izkušnje in znanje sem si nabirala v Sloveniji, po Evropi in ZDA; sodelovala sem z umetniki, poslovneži in z znanimi založniškimi in produkcijskimi hišami, za katere sem ustvarjala celostne podobe in stylinge ter fotografije.

  Moja naloga je, da s fotografijo pokažem vaš najboljši obraz, bogato znanje in izkušnje pa mi omogočajo, da znam v pravi luči predstaviti vsakega posameznika. 

  Tania Mendillo

  Ne verjamem v fotogeničnost, temveč v to, da ima vsaka oseba lahko dobre ali slabe fotografije.
  Odvisno od tega kako jih vidi in ujame fotograf.

  Kontakt

  Telefon: +386 41 912 825
  Email: glamslam@siol.net

  Politika zasebnosti

  Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem uporabe te strani soglašate z uporabo piškotkov.